Krása zakletá do objektivu Gabriely Kalista. Aneb obyčejné ženy mohou dělat neobyčejné věci

9. září 2020

Dvaačtyřicetiletá maminka tří dětí Gabriela Kalista z Českokrumlovska se před pár lety rozhodla fotit. Více v rozhovoru v Dámské jízdě Mirky Nezvalové.

Gabriela Kalistová se neváhala obrátit na profesionálního fotografa, aby jí převedl přes první technická úskalí a dnes si může na své konto připsat nejen mnoho úspěšných fotoprojektů, ale i první oficiální výstavu s názvem Žena a krása v kavárně Českého rozhlasu České Budějovice v ulici U tří lvů 1, kterou můžete navštívit do 30. září letošního roku.

„Začala jsem fotit v Brně s učitelem, který mě učil vše od začátku a pak jsem začala hledat, co mě tak nejvíce baví. A mě baví fotit ženy tak, abych jim ukázala, co v nich vlastně je, což někdy samy ženy nevidí,“ říká Gabriela Kalistová, která si pro podpis svých fotografií příjmení upravuje na Kalista.

Čtěte také

Modelkami v nádherných šatech známé návrhářky Terezy Sabáčkové jsou doslova ženy z ulice, které Gabrielu Kalista nějakým způsobem zaujaly. Křehké ženy v krajkách kontrastují se skalami a vodou a přesně vystihují to, co měla fotografka na mysli - každá žena může být krásná.

Více v rozhovoru s fotografkou v Dámské jízdě Mirky Nezvalové, který si můžete poslechnout online, nebo stáhnout do svých počítačů a mobilů k pozdějšímu poslechu.

To ale nebude všechno, protože řeč se stočí třeba na plážový volejbal, nebo na to, jak správně dýchat.

Výstava potrvá do 30. září 2020
autoři: Český rozhlas České Budějovice , Zdeněk Zajíček
Spustit audio