Krásné ženy zaplnily na celé září rozhlasovou galerii U Tří lvů

1. září 2020

Portrétová a fashion fotografka Gabriela Kalista tvrdí, že každá žena je krásná. Proto fotografuje nejraději "nemodelky", většinou v krásných přírodních sceneriích v okolí Zlaté Koruny, kde žije.

Cílem jejích fotografií je jemnost, elegance a čistá krása. Prioritou je zachycení kouzla okamžiku a příjemné atmosféry. A právě ta provázela i celou slavnostní vernisáž.

Fotografování považuje Gabriela za velmi osobní a citlivou událost, proto všem věnuje citlivý a lidský přístup. „Focení žen je pro mne vždy velkou výzvou, protože mám pocit, že všem ukážu tu jejich krásu a snad tím i podpořím jejich sebevědomí", zdůrazňuje jihočeská fotografka.

„Jakou fotografii preferuji, se nedá jednoznačně říci. Kromě fotografování žen ´nemodelek´ miluji také fotografování dětí, od miminek až po ty dospívající. Jejich bezprostřednost a úsměvy mě při mé práci vždy odzbrojí. Těhotenské fotografie a rodinné portréty, ty mě zas pohladí po duši", uzavírá fotografka.

Více o Gabriele Kalistě se dozvíte na frekvenci 106.4 FM ve středu 9. září od 9.00 hodin v našem pořadu Dámská jízda. Výstava potrvá v Galerii U Tří lvů do 30. září 2020.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka