Kolem Samsonovy kašny se zase bruslí, ledová plocha láká do Budějovic návštěvníky z širokého okolí

3. prosinec 2018

V centru Českých Budějovic se Jihočeši obuli do bruslí. Motor, také na ledě, bojoval o body se Vsetínem. Jihostroj vyrazil za extraligou volejbalistů do Ústí nad Labem. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Budějovický advent, to je spousta příležitostí k setkávání a také ke sportování. Okolo Samsonovy kašny opět vyrostlo kluziště pro bruslaře. „Jezdíme sem až z Tábora každý rok, je to nádhera, krásná atmosféra, jedno z nejhezčích náměstí,“ komentoval jeden z návštěvníků.

Chválou nešetřili ani další bruslaři. „Je to senzační, mě to baví, mám rád zimu. Všem bych doporučil, ať vyrazí na brusle,“ zaznělo například. Ledová plocha, která zůstane na českobudějovickém náměstí až do 6. ledna, láká starší, mladší i děti.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Volejbalistky z Madety České Budějovice dvakrát porazily 3:1 Nusle. Blokařka, opora jihočeského týmu Jiřina Karvánková se vracela i k jedné prohře v derby z minulého týdne s Hlincovkou a hodnotila pochopitelně vítězné zápasy s Nuslemi.

Volejbalistka Madety České Budějovice Jiřina Karvánková

„Až na jeden set, kdy jsme trochu ztratily koncentraci, jsme to, myslím, zvládly dobře. Musím říct, že na každého soupeře dost často hledáme motivaci, protože když pak s každým pořád vyhráváte, tak se motivace hledá těžko a každý je na nás vyhecovaný. A Hlincovka hrála výborně. My jsme si prostě řekly, že nás taková prohra posílí, a to se také stalo,“ řekla.

Hokejisté Motoru přetlačili Vsetín v utkání Chance ligy. Českobudějovický vítězný gól na konečných 2:1 vstřelil v oslabení Jakub Babka. „Říkal jsem si, že by tam mohlo být místo na bekhendový blafák,“ popsal.

V házené v první lize Třeboň porazila Lokomotivu České Budějovice 32:23. „Nám odešla střelba a Třeboň nás začala postupně čím dál tím víc trestat,“ hodnotil zápas hostující Lukáš Krystl.

Tabulka:

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice v extraligovém utkání vyhráli v Ústí nad Labem naprosto jasně a hladce po výborném výkonu 3:0 na sety.

V tabulce je první českobudějovický Jihostroj, který se do čela vyhoupl právě po tomto kole. Vedoucí Karlovarsko zaváhalo doma s Ostravou, prohrálo dokonce 0:3, a tak Jihočeši po výhře 3:0 v Ústí přivezli domů nejen tři body za hladkou výhru, ale také post na špici extraligové tabulky.

První Jihostroj má 25 bodů, druhé Karlovarsko o dva body méně. Naopak o zápas navíc a 21 bodů nasbíralo Kladno. Čtvrté Brno má 18 bodů, stejně jako pátý Liberec.

Ve volejbalovém extraligovém suterénu je desátá Odolena Voda s osmi body, jedenáctý Zlín také s osmi body a poslední Benátky nad Jizerou mají sice už jedenáct zápasů, ale pouze šest bodů.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související