Jihostroj chce oplatit Karlovarsku jedinou porážku z letošní sezóny, zápas bude charitativní

17. prosinec 2018

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice hladce zvládli šlágr kola a chystají se na zápas s úřadujícím mistrem. Svůj turnaj mají i amatérští hráči squashe. Pavel Novák z Dynama byl v Borussii Dortmund. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Jihostroj proti Kladnu, to byl souboj, který lákal pozornost nejen fanoušků volejbalu a nejen na jihu Čech. Hrálo se o čelo tabulky. S hostujícím týmem přijeli dobří známí, třeba Filip Habr nebo Vladimír Sobotka.

Českobudějovičtí volejbalisté mají formu jako hrom, Kladno porazili hladce 3:0. Libero Martin Kryštof potvrdil, že tři získané body jsou pro jeho tým velmi důležité. „Každá výhra proti Kladnu se neuvěřitelně cení. Můžeme být spokojeni se třemi body, protože tenhle rok je opravdu každý zápas klíčový,“ řekl.

Další domácí utkání se uskuteční v sobotu 22. prosince, a bude to Jihostroj proti Karlovarsku – České Budějovice s úřadujícím mistrem.

Jihostroj vede extraligu a vstupuje do čtvrtfinále českého volejbalového poháru

Jihostroj České Budějovice - zleva Michálek, Křesťan, De Amo

Jaké jsou šance a rozpoložení českobudějovického týmu? O tom v rozhovoru s moderátorkou Hankou Šoberovou mluvili manažer Jihostroje Robert Mifka a hráč Jiří Kraffer.

Kateřina Lundáková z PR oddělení klubu navíc připomněla, že zápas bude mít charitativní podtext. „Chceme, aby byl adventní s hezkou atmosférou. Celý týden před zápasem se bude konat dražba originálních dresů, ve kterých hráči odehráli dvě utkání. Výtěžek potom spolu s dalšími penězi z charitativního stánku půjde na sbírku Budějcké obědy dětem,“ vysvětlila.

Manažer Jihostroje Robert Mifka vnímá zápas s Karlovarskem jako jeden z největších a nejvýznamnějších v sezoně. „Všichni se na to připravujeme, je to takové vyvrcholení vánoční fáze. Moc rádi bychom samozřejmě to vítězství urvali a vrátili Karlovým Varům jedinou porážku, kterou zatím z letošní sezóny máme, a také uhájili domácí neporazitelnost,“ dodal.

V mužstvu Karlovarska jsou dva borci, kteří dobře znají českobudějovický volejbal – trenér Jiří Novák a smečař Ondřej Hudeček. „Tohle nějakou extra velkou roli nehraje, Ondra tady hrával už před dávnou dobou a nemyslím, že by to mělo nějakou přidanou hodnotu, ale diváci se na něj těší,“ komentoval Robert Mifka.

Dále z jihočeského sportu:

Squashový vánoční turnaj se odehrál v areálu hokejové legendy Jaroslava Pouzara. Ředitelem tradiční vánoční akce byl Ondřej Švarc. „Máme tady amatérskou squashovou ligu a teď je to turnaj na zakončení ročníku. Účast je hojná,“ popsal. Vítězem turnaje se stal právě Švarc, druhý skončil David Doležel a třetí Pavel Trefný.

A na závěr zajímavost ze světa fotbalu. Stoper Dynama České Budějovice Pavel Novák byl v Dortmundu. Příznivci černobílého dresu se ale nemusí obávat, pouze si v zimní přestávce odskočil na zápas Borussie s Brémami a viděl vítězství domácích 2:1. „Ta atmosféra je jedinečná, takovou asi nikdy tady u nás nezažijeme. Tři góly jsou nádhera, čekal jsem, že to bude 0:0,“ vyprávěl s úsměvem.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související