Legendy jihočeského basketbalu se v Budějovicích potkaly s budoucí generací

10. prosinec 2018

Jihočeská metropole prožila Den s basketbalem. Motor bojoval o body na horkém ledě v Jihlavě. Jihostroj krotil Kocoury z Příbrami. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Velký basketbalový den připravili českobudějovičtí Tygři. V základní škole v Kubatově ulici se hrálo doslova od rána až do večera.

Akci zorganizoval Tomáš Hejpetr, pro kterého se basketbal stal životní láskou. „Už ani nespočítám, po kolikáté se basketbalový den koná. Je to tradiční klubová předvánoční akce, takové generační setkávání. Chceme ukázat těm starším budoucí generaci a naopak těm mladším umožnit setkání s legendami,“ vysvětlil.

Kolem Samsonovy kašny se zase bruslí, ledová plocha láká do Budějovic návštěvníky z širokého okolí

Kluziště, České Budějovice, advent, bruslení, Samsonova kašna

V centru Českých Budějovic se Jihočeši obuli do bruslí. Motor, také na ledě, bojoval o body se Vsetínem. Jihostroj vyrazil za extraligou volejbalistů do Ústí nad Labem. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Na nezájem o basketbal v Českých Budějovicích si podle svých slov nemůže stěžovat. „Za poslední dva roky určitě dětí hodně přibylo, to je pozitivní,“ řekl.

Mezi mladé hráče patří například František Suchánek. „K basketbalu mě dovedl táta, protože ho sám dřív hrál. Přihlásil mě o prázdninách na americký basketbalový týden a mně se to zalíbilo, tak jsem u toho zůstal,“ vyprávěl.

Odmalička sport lákal Jakuba Šimonka. „Už asi od tří let jsem chtěl hrát basketbal, protože jsem to jednou viděl v televizi a hrozně se mi to líbilo, ty kličky a házení na koš,“ prozradil.

Sportovní ozvěny výsledkově

Motor České Budějovice v hokejové Chance lize vyhrál v Jihlavě 2:0. Skvělá defenziva týmu a bezchybný Kváča v brance zajistili důležité tři body.

Tabulku první ligy ale dále vede právě Jihlava (62 bodů), druhé je Kladno (59 bodů), třetí Prostějov (57 bodů) a čtvrtý Motor České Budějovice (56 bodů).

Tři body o uplynulém víkendu vybojoval také Jihostroj v extralize volejbalistů. Po vynikajícím výkonu porazil Příbram 3:0. K nejlepším hráčům zápasu patřil smečař Jiří Kraffer. „Myslím, že se cítíme dobře, že to mezi námi funguje, v týmu je docela pohoda. Rozumíme si v šatně, a to se potom odráží na hřišti,“ komentoval.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související