Inspirace z postní kuchyně našich předků

Pučálka, kočicí tanec, kaše, placky i žebrácké buchty. Postním pokrmům věnuje své Kuchařské čarování Petr Stupka. Pro inspiraci na zpestření i odlehčení jídelníčku sáhl mezi recepty našich předků.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Zimní saláty našich předků

    V dnešní době si můžeme dopřát nejrůznější zeleninu po celou zimu. Přesto Petr Stupka nabízí inspiraci na saláty ze surovin, které měly k dispozici dávné hospodyňky.

  • Sušenky a placičky pro období půstu

    Půst zakazoval jíst především maso a živočišné tuky. Připravovaly se tak v mnoha obměnách různé sladké a bezmasé pokrmy. Recepty na některé z nich shromáždil Petr Stupka.

  • Domácí bramborové krokety z odpalovaného těsta

    Mezi oblíbené přílohy patří bramborové krokety. Nemusíte přitom vždy kupovat předem připravené a mražené. Zkuste vlastní domácí. Jak na to, poradil Petr Stupka.