I více než 1700 lidí denně se za horkého počasí vystřídá na českobudějovické plovárně

20. červenec 2024 08:51

Teploty začaly opět atakovat třicítku, a to už je čas na pořádné ochlazení nejlépe někde u vody. Letní plovárna v Českých Budějovicích má otevřeno každý den. Letos tam navíc během prázdnin ještě přibyde nová skluzavka pro děti.

Na letní plovárnu v Českých Budějovicích míří v horkých dnech místní, ale i lidé z jiných měst. „Úžasné, krásná tráva, čisto,“ chválí Hedvika a Petr z Písku, kteří přijeli poprvé.

Areál oceňuje i paní Jana z Českých Budějovic, která plovárnu navštěvuje se svým malým synem. „Já jsem tady moc spokojená, hlavně kvůli dvouletému synovi, kterému se tady opravdu líbí. Vždycky když jedeme cvičit a je hezké počasí, tak se zastavíme,“ říká.

Podle ředitele Sportovních zařízení města České Budějovice Jana Velikovského zatím chodí na plovárnu méně návštěvníků. „Když porovnáme návštěvnost za stejné období loňského a letošního roku, tak loni přišlo 19 tisíc lidí, letos 16,5 tisíce. Je tam drobný pokles způsobený hlavně počasím,“ uvádí.

Čtěte také

Momentální kapacita českobudějovické letní plovárny je 980 lidí. „Když jsou hezké dny, vystřídá se tu návštěvníků hodně. Například letos 29. června tady bylo přes 1700 lidí v průběhu celého dne,“ doplňuje Jan Velikovský.

Kromě standardní údržby čeká letos plovárnu ještě jedna novinka. „Ještě v letošní sezoně spustíme dětskou klouzačku a uvidíme, co dokážeme s naším zřizovatelem vymyslet pro příští rok,“ potvrzuje ředitel.

Horké dny a s nimi spojený větší počet návštěvníků se odráží i na údržbě vody. „Musí se to vyčistit, je tam o hodně víc chemie, což je to dáno hlavně tím, že se lidé nesprchují. Ráno přijde plavčík a vysaje velký bazén, ranní směna potom vypere filtry,“ popisuje strojní koupaliště Jiří Maršálek.

Letní plovárna v Českých Budějovicích má otevřeno každý den od 9.30 do 20 hodin. Navštívit ji můžete minimálně do konce srpna, za příznivého počasí i v září.

autor: Kristýna Matulová
Spustit audio

Související