Hokejový útočník Zdeněk Doležal je zpátky v Budějovicích. Motor pro něj byl jasnou volbou

7. září 2022 12:57

Závěr přípravy na novou extraligovou sezónu mají před sebou hokejisté Motoru České Budějovice. Do šesti ze sedmi dosavadních přátelských utkání nastoupila staronová posila Jihočechů, útočník Zdeněk Doležal.

Na soutok Malše a Vltavy se vrací po roce stráveném v pražské Spartě, kde rodák z Lysé nad Labem hokejově vyrostl. V nabitém kádru finalisty posledního ročníku tuzemské nejvyšší soutěže ale nedostával tolik prostoru, kolik by si představoval.

„Budějovice jsou pro mě vždycky jasná volba. Sparta byla šance, která se neodmítá. Nejsem první ani poslední, kdo se tam nechytl. Teď jsem šťastný, že jsem zase zpátky,“ popisuje Zdeněk Doležal okolnosti svého návratu pod Černou věž.

Až na jeden duel nastoupil ke všem přípravným zápasům. V nich má zatím Motor zápornou bilanci čtyř proher a tří vítězství. O nadcházejícím víkendu Jihočeši vyjedou na mezinárodní turnaj do rakouského Grazu.

Zlepšit je podle Zdeňka Doležala potřeba zejména jeden klíčový aspekt hry. „Myslím, že hlavně koncovku. Měli jsme hodně neproměněných šancí. Na jeden gól určitě nebudeme vyhrávat,“ říká.

Čtěte také

Náročná byla zejména porce tří přátelských duelů ve třech dnech, z toho jeden se zahraničním soupeřem v Linci. „Nevím, kdy jsem naposledy hrál tři zápasy ve třech dnech, možná někdy v páté třídě na turnaji. Ale je to příprava, musíme se s tím nějak poprat,“ komentuje Zdeněk Doležal.

Ďolík, jak zní jeho hráčská přezdívka, se na českobudějovický zimní stadion velmi těšil. V Motoru prožil nejlepší momenty své dosavadní kariéry. Na jihu Čech působil v letech 2018 až 2021. Loni na konci roku navíc do Českých Budějovic přišel na krátké hostování.

Kabině domácího týmu v Budvar aréně podle něj jednoznačně vládne další dlouholetý Sparťan, Lukáš Pech. „Pecháček je suprovej kluk, je zdravě uřvanej, je ho plná kabina. Přesně takoví jsou potřeba. Já jsem tu spokojený po všech stránkách,“ dodává.

Devětadvacetiletý křídelník se navíc čerstvě může pyšnit svým jménem na nové tabuli cti. Jde o desku, která ukazuje nejlepší střelce a hráče každé sezony od roku 1927. Fanoušci ji najdou u vstupu do Budvar arény vedle vrátnice. Zdeněk Doležal na ní figuruje jako nejlepší střelec Motoru v sezóně 2020/2021.

Spustit audio

Související