Strnad nebo Dzierkals posílí v nadcházející hokejové extraligové sezoně budějovický Motor

4. srpen 2022 15:30

Hokejisté Motoru České Budějovice byli v uplynulé sezoně příjemným překvapením nejvyšší české soutěže. Jenomže bronz už hráči dávno oslavili a je tu nová výzva. Vedení klubu zatím nemůže počítat s Vondrkou a Novotným, a tak přivedlo jiné hokejisty.

Trenér Jaroslav Modrý pracuje na ledě s Dzierkalsem, Strnadem, Tomečkem nebo Hovorkou. To jsou noví hráči v současném kádru českobudějovického Motoru. Ale s úplně stejným nasazením vstoupili do tréninku i ti nejzkušenější, třeba útočník Gulaš nebo brankář Hrachovina.

Jen Vondrka a Novotný si ještě vzali čas na rozmyšlenou. Neví, jestli budou pokračovat, zatím se na ledě neobjevili. „To je zase šance pro ty ostatní kluky ukázat, co umí,“ komentuje trenér Jaroslav Modrý.

Čtěte také

Zatím je spokojený s tím, jak se tvoří kádr pro novou sezonu. „Moje práce je naučit kluky systém, který chceme hrát, abychom měli úspěch jako tým,“ říká.

První hodiny na ledě prožíval také útočník Václav Karabáček. „Je to dobré, byl to můj první trénink, zatím se do toho dostávám, zatím jsme na začátku,“ popisuje. Hráči se hned na začátku přesvědčili o tom, že trenér nechce v prvních srpnových dnech nikoho šetřit. Nacvičovali už i konkrétní kombinace v rychlém tempu.

Poprvé v přípravném střetnutí se Motor České Budějovice představí v pátek se Salzburgem. „To je velmi atraktivní soupeř, má v posledních letech hodně úspěchů. Hrají trochu jiný hokej, než hrajeme v české extralize. Je fajn pro naše kluky vidět jiný systém a moc se těším,“ dodává Jaroslav Modrý. V přípravě na extraligu jeho tým dál nastoupí proti Kladnu, Třebíči, Jihlavě a Nitře.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související