Góly a další zajímavé situace diváci v budějovické Budvar aréně nepropásnou. Vše se opakuje na obří kostce

30. září 2019

Hokejisté Motoru České Budějovice mají za sebou náročný program. Volejbalisté Jihostroje za týden naskočí do extraligy. Futsalisté v nejvyšší soutěži zatím neuspěli. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Nad ledem na českobudějovickém zimním stadionu visí obří multimediální kostka. Během zápasu se na ní odehrává spousta věcí, diváci si třeba prohlížejí obrázky jednotlivých hráčů, když se seznamují s úvodními sestavami.

Obrázky se hýbou zásluhou Jana Korábka, který kostku obsluhuje. „V průběhu zápasu fanoušci vidí přímý přenos hry a já si tady zároveň označuji střihy, abych mohl zopakovat nějakou zajímavou situaci, třeba gól nebo nějaký sporný zákrok,“ vysvětluje.

Na svém stanovišti má nejvíc starostí těsně před utkáním. „Kontrolujeme, jestli jsou připravené grafiky, soupisky, jestli kostka funguje,“ popisuje Jan Korábek. Při zápase pak sleduje záběry hned ze čtyř kamer a rozhoduje, který znovu pustí.

Diváci jeho práci chválí: „Kostka se mi líbí moc, když padne gól, rád se znovu podívám.“ „Jsem maximálně spokojený a jsem rád, že to tak funguje.“ „Je to pěkné, myslím, že pro diváky je to velké zpestření.“

Sportovní ozvěny výsledkově

Hokejisté Motoru odehráli v první lize ve dvanácti dnech šest zápasů. Naposledy zázračně otočili utkání s Přerovem. Jihočeši ještě sedm minut před koncem prohrávali 1:2, nakonec zvítězili 3:2. V 53. minutě vyrovnával Matouš Venkrbec. „Je to slastné vítězství,“ komentoval.

Čtěte také

Poslední přípravné zápasy už skončily pro volejbalisty. Jihostroj vstupuje do nové volejbalové sezony v pondělí 7. října v hale Aera Odolena Voda. Novou tváří v týmu je Marek Zmrhal, na jehož postu smečaře je ale v mistrovském celku obrovská konkurence. „Takhle to je správně, alespoň tam bude nějaká zdravá rivalita,“ reaguje. Poprvé doma se Jihostroj představí 12. října v utkání s Příbramí.

Ve futsalové nejvyšší soutěži před týdnem Dynamo PCO prohrálo v hale Slavie Praha děsivým výsledkem 0:17. Proto prohru z tohoto víkendu 3:7 u stejného soupeře bral Petr Benát docela sportovně. „Je potřeba říct, že jsme tam jeli v takovém okleštěném složení. Trochu poučeni z toho nezdaru v minulém týdnu jsme k tomu přistoupili zodpovědněji a řekl bych, že ten výsledek by pro nás mohl být ještě příznivější,“ řekl.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související