Českobudějovický Motor vstoupil do nové sezóny s novým kapitánem. Stal se jím obránce Pavel Pýcha

16. září 2019

Hokejisté Motoru České Budějovice rozehráli novou sezonu. Na Lipně závodili nejlepší čeští jachtaři. Fotbalové Dynamo prohrálo v Ostravě a ještě přišlo o Sivoka. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Hokejový tým Motor České Budějovice se pustil do druhé nejvyšší soutěže s jasným cílem. Tím je postup do extraligy. V prvním domácím zápase přetlačil Třebíč 3:2, jeden gól dával navrátilec Radek Prokeš, dva Jan Veselý, další posila týmu. V následujícím utkání v Kadani pak budějovičtí hokejisté vyhráli vysoko 7:1.

Do nové sezóny vstoupil Motor také s novým kapitánem. Tím se stal obránce Pavel Pýcha. Ve svých třiadvaceti letech je čtvrtým nejmladším hokejistou, který bude v budějovickém mužstvu nosit céčko na dresu.

Čtěte také

Nebude mu nová role svazovat ruce? „Myslím, že ne. Je to samozřejmě trochu zavazující mít nějakou zodpovědnost za tým, ale myslím, že se s tím poperu. Moje role bude jezdit za rozhodčími, když se bude něco řešit, případně domlouvat organizační věci s trenéry,“ odpovídá.

Jinou roli má bývalý skvělý brankář, vítěz Stanleyova poháru a mistr světa Roman Turek. Jako prezident klubu cítí šanci na postup. Třeba i proto, že se na konci této sezóny nebude hrát baráž, ale do extraligy se posune vítěz finálové série play off druhé nejvyšší soutěže.

„Z naší strany cítíme obrovskou šanci díky tomu, že se změnil systém soutěže. Když si uhrajeme svoji soutěž, základní část a play off, staneme se nejlepším mužstvem naší ligy, tak přímo postupujeme do nejvyšší soutěže. Pro mě je to vítaná změna, férový spravedlivý postup,“ dodává.

Sportovní ozvěny výsledkově

Jachtař Miroslav Falta

Mistrovství České republiky v jachtingu se uskutečnilo na Lipně v Černé v Jestřábí. Závodil i Miroslav Falta z Rudolfova. „Na Lipně je dobré zázemí, pěkná vodní plocha a dobře tu fouká,“ pochvaloval si.

Fotbalisté Dynama České Budějovice v Ostravě prohráli 1:2, a co je ještě horší, přišli o vyloučeného Tomáše Sivoka, který sotva do týmu naskočil, už zase bude chybět.

Béčko Dynama porazilo Sedlčany 3:1. Jeden gól vstřelil Marek Kalousek. „Po krásné akci, já jsem to dostal a do prázdné brány už jsem musel proměnit. Myslím, že to byl důležitý první gól, ale pak jsme si nechali dát gól do poločasu a celé si zkomplikovali. Naštěstí druhý poločas byl v naší režii a bylo to jednoznačné,“ popsal.

Sezóna začíná také volejbalistům Jihostroje. Mají za sebou první přípravný zápas, ve kterém porazili Lvy Praha 3:1.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související