Českobudějovičtí futsalisté zažijí domácí premiéru v nejvyšší soutěži

15. září 2019 08:08

V historicky prvním utkání v nejvyšší české soutěži prohrál futsalový tým PCO Dynamo České Budějovice v hale pražské Sparty 2:10. Jenomže Sparta je obhájcem titulu a Dynamo nováčkem Varta ligy. První prohra proto hráče z jihu Čech ani moc netrápí.

Premiéra v nejvyšší soutěži na domácí půdě čeká futsalisty v neděli 15. září. Hrát se bude v českobudějovické sportovní hale od 19 hodin proti FC Tango Hodonín.

Futsalisté se na začátek soutěže zaprvé hodně těšili, zadruhé pečlivě chystali. „Snažili jsme se potrénovat hlavně na to první utkání, abychom nešli z voleje, protože si uvědomujeme, že to vůbec nebude sranda, a chceme hrát určitě ve Varta lize důstojnou roli,“ říká kapitán Radim Pouzar.

Ten si myslí, že nováček soutěže by mohl být s některými soupeři minimálně vyrovnaný, a věří také v sílu domácího prostředí. „Pro nás může hrát roli pomoc kotelníků a diváků, protože ani týmy Varta ligy nejsou adaptované na hlučnou atmosféru. Věřím, že to je náš šestý hráč do pole,“ dodává.

Čtěte také

V týmu působí i Petr Benát. Ve své kariéře největší sportovní úspěchy sbíral na fotbalovém trávníku a futsalu se musel trochu přizpůsobit. „Je to rychlejší, ale zase na druhou stranu člověk se tam vydá na dvě minuty, pak vystřídá a jde za něj parťák,“ popisuje.

Postup do nejvyšší soutěže vidí jako bonus. „Užíváme si to. Samozřejmě jsme si vědomí toho, že to bude úplně jiná soutěž než druhá liga, ale snad tam prodáme ty fotbalové zkušenosti,“ komentuje.

Českobudějovičtí hráči mají v první sezóně velkou motivaci a ještě ji umocnil Otakar Mestek, předseda výkonného výboru svazu futsalu České republiky. Ten totiž pasoval Jihočechy do role kandidáta sestupu, a to Radima Pouzdra zdravě naštvalo. „Myslím si, že to je pro nás zdravá motivace. Chceme všem ukázat, že i když jsme fotbalisti, ne typičtí futsalisti, tak futsal hrát umíme,“ uzavírá.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související