Eric Clapton – Lady In The Balcony: Lockdown Sessions (2021)

19. leden 2022

Za posledních padesát let nenajdeme moc kytaristů, kteří dokázali oslovit tak širokou škálu posluchačů z různých koutů světa i s různými žánrovými preferencemi jako britská legenda Eric Clapton.

Je považován za jednoho z nejvýznamnějších představitelů bílého blues. Taky je to jeden z prvních improvizujících instrumentalistů v rocku. Výtečný kytarista, zajímavý zpěvák a když chce, tak i šikovný skladatel.

Na své nejnovější desce Lady In The Balcony se představuje opět jako akustický hráč, s podporou muzikantů, které si pozval k nahrávce, jíž můžeme označit (a sám Clapton to i v podtitulu udělal) jako setkání lockdownového typu.

autor: Martin Schuster | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • ABBA – Voyage (2021)

    Jakkoliv se rok 2021 na hudebním poli nesl spíš ve znamení covidových změn původních plánů, přinesl i několik příjemných překvapení, třeba návrat švédské skupiny ABBA.

  • Sting – The Bridge (2021)

    Anglický zpěvák, muzikant a skladatel Sting patřil svého času k nejzajímavějším reprezentantům poměrně vzácné škatulky nadepsané slovy inteligentní či sofistikovaný pop.

  • Willie Nelson – That´s Life (2021)

    Tradiční, původně často muzikálové nebo filmové písně autorů, jejichž tvorba je dnes zastřešena značkou Great American Songbook, jsou stále přítomným zdrojem inspirace.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.