Sting – The Bridge (2021)

15. prosinec 2021

Hvězdný anglický zpěvák, muzikant a skladatel Sting patřil svého času k nejzajímavějším reprezentantům poměrně vzácné hudební škatulky nadepsané slovy inteligentní či sofistikovaný pop.

Pravda, v posledních dvaceti letech už mu toto postavení náleželo – aspoň co se autorské jiskry týče – spíš ze zvyku. Múzy jej nenavštěvovaly tak často jako dřív. Jenže s letošní nahrávkou nazvanou The Bridge je Sting zpátky v nejlepší tvůrčí formě. S plnou náručí výborných písniček, jako za starých časů.

Slyšíme z nich návrat ke klasickému rukopisu, který od tohoto autora podvědomě očekáváme. Sting a jeho věrní (tedy kapela opírající se o kytaristu Dominika Millera a další, leckdy staronové, spoluhráče z raných dob) vložili do nových písniček nejen svůj hráčský um, ale i bohatou porci aranžérských nápadů.

A vůbec tomu nepřekážel ani dálkový způsob nahrávání, na který si za covidových časů muzikanti museli zvyknout.

Spustit audio

Související

  • Mig 21 – Džus noci (2021)

    Pohodová deska. To je asi to nejméně nápadité, zato však trefné označení pro album Džus noci, které nedávno vydala skupina kolem populárního herce Jiřího Macháčka Mig 21.

  • Willie Nelson – That´s Life (2021)

    Tradiční, původně často muzikálové nebo filmové písně autorů, jejichž tvorba je dnes zastřešena značkou Great American Songbook, jsou stále přítomným zdrojem inspirace.

  • Bruce Springsteen – Western Stars (2019)

    Americký rockový písničkář Bruce Springsteen slaví narozeniny v září. Letos už dvaasedmdesáté. Před dvěma lety si ke kulatinám nadělil album vybočující z obvyklého rámce.