ABBA – Voyage (2021)

18. říjen 2023

Jakkoliv se rok 2021 na hudebním poli nesl spíš ve znamení covidového rušení či přeskupování původních plánů, přinesl i několik příjemných překvapení. Mezi ta, s nimiž už skoro nikdo nepočítal, patřil návrat švédské skupiny ABBA, která po téměř 40 letech vydala nové album Voyage.

Po nekonečném odmítání společného návratu udělaly bývalé manželské dvojice definitivní čáru za osobními neshodami a bolístkami a poslaly svým fanouškům várku písniček upomínajících na někdejší fenomén melodického popu, kterým kdysi omámily svět.

Nakolik snesou skladby orazítkované letopočtem 2021 srovnání s těmi ze zlatých časů, to je otázka míry nostalgie a sentimentu, kterou má každý nastavenou jinak.

Nicméně se dá říct, že ABBA vlastně vůbec nepřekvapila a po dlouhatánské pomlce zní ze zmíněné desky právě tak, jak si její fanoušci představovali.

autor: Martin Schuster | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.