Dva hasiči z Písku vybojovali tituly mistrů světa v nejtvrdším hasičském sportu

13. srpen 2019 12:21

Jihočeští hasiči získali tituly mistrů světa. Michal Brousil a David Kubiš uspěli na Světových policejních a hasičských hrách v Číně a vybojovali zlaté medaile v disciplínách TFA, tedy nejtvrdším hasičském sportu.

„V kategorii do 30 let se na start postavil Michal Brousil, který je úřadujícím mistrem Evropy. Opět potvrdil, že je letos nepřemožitelný. Svoji obrovskou kvalitu, formu a vůli ukázal celému světu. Stlačil svůj výsledný čas na všech úsecích pod čtyři minuty a tímto famózním způsobem je právem mistrem světa,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Jana Neškodná.

V kategorii nad 40 let pak nenašel přemožitele David Kubiš a i on poveze do Čech zlatou medaili z mistrovství světa ve fyzicky nejnáročnější hasičské soutěži. Oba vítězové jsou kolegové z hasičského sboru v Písku a tréninkoví parťáci.

Češi ale zazářili i v soutěži štafet. V tomto závodě doplnili dva písecké hasiče kolegové ze Zlína a Olomouce a tým vybojoval pro českou reprezentaci další zlato.

Účastníky čekají na hrách v čínském Chengdu ještě další závody. Družstva i jednotlivci poběží překážkový běh a závod do schodů v zásahovém obleku, kdy vyběhnou do 53. patra hotelu Waldorf 1590 schodů.

Spustit audio

Související