Domek na divokém pobřeží a duchové hrají hlavní roli v románu Půlnoc je osamělé místo

1. říjen 2019

Trochu horor, trochu milostný román, trochu pohled do historie. Tak popisuje autorka pořadu Dámská jízda Mirka Nezvalová knihu Půlnoc je osamělé místo. Sama ji přečetla jedním dechem, a proto ji doporučuje i posluchačům.

Příběh čtenáře zavede do osamělého domku na divokém pobřeží Essexu, který se stal dočasným azylem mladé londýnské spisovatelky Kate. Ta tu chce nalézt ztracenou duševní rovnováhu po rozchodu s milencem.

Náhodný objev antického hrobu v přímořských dunách však vyvolá duchy pohřbených a síla jejich dávných vášní začne znovu působit. Ohrožená Kate i její místní přátelé čelí nebezpečí společnými silami. Zdá se, že řešením věčného tématu milostného trojúhelníku je i po staletích nezištná láska.

Čtěte také

Knihu Půlnoc je osamělé místo napsala Barbara Erskinová. Tato britská autorka vystudovala obor středověká historie na univerzitě v Edinburghu. Svou první knihu Žila jsem již před staletími vydala v roce 1986 s takovým úspěchem, že se díky tomu stala spisovatelkou z povolání.

V současné době má na konce patnáct úspěšných románů a tři knihy povídek vydaných v nákladu přesahujícím milion výtisků a ve více než dvaceti jazycích.

Spustit audio

Související