Na Novém Zélandu mezi mořskými živočichy se odehrává příběh knihy Rok delfínů

11. září 2019

Na Nový Zéland nebo do Karibiku situuje většinu svých románů spisovatelka Sarah Larková. V českém překladu teď vychází její nejnovější kniha Rok delfínů. V pořadu Dámská jízda jí zalistovala Mirka Nezvalová.

Román vypráví o ženě, která se rozhodla jít za svým snem. Kdysi toužila být mořskou bioložkou, ale vdala se, má dvě dorůstající děti a čím dál větší pocit, že se s manželem odcizuje. Rozhodne se proto na rok odjet a pracovat jako průvodkyně turistů na Novém Zélandu.

Vyprovází je na výpravách za velrybami a delfíny a zároveň má sama příležitost zkoumat život mořských živočichů, které vždy obdivovala. Rozhodne se dál studovat, nebo se vrátí po dohodnutém roce domů k rodině?

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.