Discgolf, sport dostupnější než klasický golf, mohou lidé vyzkoušet v Prachaticích

27. červen 2022 15:34

Sport vhodný pro malé děti, dospělé a rozhodně i seniory. Takový by měl být discgolf. Nově si ho můžou zahrát také lidé v Prachaticích. Na tamním sídlišti v parku totiž vzniklo discgolfové hřiště.

Golf nemá tento sport v názvu pro nic za nic. „Pravidla jsou de facto stejná, také terminologie vychází z golfu. Používáme výraz jamka, přestože se trefujeme do kovového koše,“ říká prachatický discgolfista Ondřej Novák. Hází se diskem podobným létajícímu talíři.

„Úkolem je z výhoziště na co nejnižší počet hodů dostat disk přímo do koše. Následně jdu na další výhoziště a pokračuji na další koš. Ten, kdo hřiště obejde s nejmenším počtem hodů, je vítězem,“ doplňuje.

Discgolfu propadl i Radek Štumpauer. „Já jsem televizní fanda golfu a shodou okolností jsem se ocitnul na turnaj v discgolfu v Českých Budějovicích. Líbilo se mi, jak to tam mladí kluci krásně hrají a  hlavně, že je to mnohem dostupnější než klasický golf,“ vypráví.

Čtěte také

Tak si hned koupil ve stánku tři disky a začal házet na louce za domem. „Na jaře tu pak začali budovat hřiště a teď se sem chodím každý den odreagovat. Koupil jsem si i další disky vhodné pro moje začátečnické hraní,“ dodává.

Disky se prodávají ve speciálních obchodech a stojí obvykle pár stovek. Zahrát si discgolf je možné i s klasickým frisbee. Město Prachatice navíc plánuje, že bude disky půjčovat. „Chceme tu mít půjčovnu, kde bude k dispozici několik disků, možná dáme nějaké disky i do infocentra,“ potvrzuje prachatický místostarosta Miroslav Lorenc.

Discgolf si zájemci mohou zahrát nejen v Prachaticích, ale téměř ve všech jihočeských okresních městech.

Spustit audio

Související