Dechové kapely zažijí koncertní víkend, některé vystoupí i na více místech

24. červen 2021

Dechové kapely se naplno vracejí do koncertního života a uvítají posluchače na svých většinou prvních letošních vystoupeních. Například Libkovanka zahraje v sobotu 26. června na slavnostech v Suchdole nad Lužnicí a nebude tam sama.

Od 14 hodin budou návštěvníky v Suchdole rozezpívávat také Oplova dechovka, Skalačka a Jihočeští rodáci. Libkovanka se pak v neděli brzy ráno vypraví do Janovic nad Úhlavou, kde odehraje od 10 do 12 hodin pouťový koncert.

Náročný víkend čeká Babouky. V pátek 25. června se vypraví do Kestřan, kde zahrají na letní veselici na hřišti od 17 do 22 hodin. V sobotu si budou muset přivstat, aby mohli již od 9 hodin vyhrávat v Halámkách, kde se budou konat oslavy 75. výročí založení místního fotbalového klubu. A v neděli pojede nejstarší jihočeská dechovka do Batelova, kde v kulturním domě vystoupí od 13.30 hodin společně s moravskou Túfarankou.

Na první letošní vystoupení se chystá soubor, který si říká Dětská lidová muzika Notičky. Přijďte si s nimi zazpívat v sobotu 26. června do Lesního divadla Řevnice. Koncert začne v 17 hodin.

Jihočeská Podhoranka zavítá v sobotu do Dolní Lhoty u Klatov. Na krytém parketu zde zahraje od 15 do 19 hodin. A Počátecká dechovka přijede taktéž v sobotu na statek Horní Dvorce, aby zde vystoupila při Dni otevřených dveří. Její koncert začne v 17 hodin.

Čtěte také

Keramička se v sobotu vypraví do Ostředku u Benešova. Na Slavnostech obce Ostředek potěší návštěvníky od 15 do 18 hodin.

A v Sedlčanech se v neděli uskuteční již čtvrtý letošní koncert dechovky v parku U Chovatelů. Místní Dechová hudba Míly Nováka spustí přesně ve 14 hodin a odehraje dvouhodinový koncert.

V sobotu zahraje na náměstí v Kardašově Řečici místní Řečická kapela na pouťové veselici. Začátek je stanoven na 18. hodinu.

Poslední pozvánka je na pondělí 28. června na letní scénu u kulturního domu Slavie v Českých Budějovicích. Na svůj první letošní koncert zve Velký dechový orchestr České Budějovice s dirigentem Vítem Zuzákem.

Spustit audio

Související