Chřestové Kuchařské čarování
Asparagus je tentokrát tématem rozhlasové inspirace kulináře Petra Stupky. Připomene, že chřest je zdravý, vysvětlí, jak ho připravit před vařením, a doporučí své osvědčené recepty.
Související
-
Jak správně nakoupit a poté uvařit chřest
Nejen velmi dobrý, ale také zdravý je chřest. Pomáhá ledvinám, dodává vitamíny, posiluje imunitní systém. Co si s ním ale v kuchyni počít? Inspirujte se tipy Petra Stupky.
-
Krémová chřestová polévka
Nevyhazujte odřezky z chřestu. Můžete z nich připravit chutnou polévku. O svůj recept se podělil kulinář Petr Stupka v pořadu Kuchařské čarování.
-
Teplý salát s máslovým chřestem a pečenými bramborami
Chřest je chutná zelenina, kterou bychom na jaře neměli opominout. Jak ho připravit? Výborný je třeba v salátu s bramborami. Vyzkoušejte recept kulináře Petra Stupky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.