Cher přišla o maminku, s níž natočila i duet. A Petr Rezek vzpomíná na své beatové začátky

19. prosinec 2022

„Začínal jsem v kapele Karkulka. Ta byla tenkrát velice populární. Hráli jsme v prvním beatovém muzikálu Šimka a Grossmanna, který se jmenoval Proces s big beatovým králem. To byly mé úplně začátky s kytarou. A pamatuju si, že jsem trpěl obrovskou trémou.“ Tak vzpomíná na svůj start v muzice Petr Rezek.

S populárním zpěvákem a kytaristou se v pořadu Světla ramp ohlédneme za některými milníky jeho kariéry. Petr Rezek totiž oslaví 26. prosince osmdesátiny.

Na konci první prosincové dekády zemřela v požehnaném věku 96 let americká zpěvačka, herečka i modelka Georgia Holt. Tato zajímavá žena se narodila jako Jackie Jean Crouch matce, které bylo v té době pouhých třináct. Georgia měla dost dobrodružný život. Říkala, že její původ je německý, anglický, francouzský, irský, holandský a čerokezský, tedy indiánský.

Čtěte také

Byla sedmkrát vdaná a se svým prvním manželem Johnem Sarkisianem původem z Arménie, s nímž se rozvedla a po mnoha letech ho opět přijala za manžela, aby se zase znovu rozvedla, měla dcerku, která po celém světě proslavila jako zpěvačka a herečka pod jménem Cher.

Georgia Holt hrála od padesátých let hlavně v televizních seriálech a využívala svých vokálních schopností v různých televizních show. Dočkala se vskutku pozdního albového debutu až ve svých 87 letech, kdy svým nákladem vydala album Honky Tonk Woman, které však bylo natočeno o 11 let dříve.

Se svou mnohem slavnější dcerou Cher si na albu zazpívala duet I'm Just Your Yesterday, Jsem jen tvůj včerejšek. Ten vám v půlhodince Světla ramp také zahrajeme vedle třeba vánočních písniček Fešáků s Tomášem Linkou (letos slavících 55 let od založení).

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související