Cesta autem z Českých Budějovic do Českého Krumlova trvá déle. Provoz zahustila uzavírka mostu

21. červenec 2020 11:06

Řidiči na hlavním tahu na Lipno musí přes den počítat s několikakilometrovou kolonou mezi Rájovem a Českým Krumlovem. Důvodem je uzavírka mostu u Netřebic na Českokrumlovsku. Kvůli ní teď musí auta nad tři a půl tuny jet do Dolního Dvořiště a Rakouska přes Český Krumlov.

„Tady jsme poposkakovali přes dvacet minut, než jsme se dostali na parkoviště. Příště se asi budu snažit Krumlovu úplně vyhnout,“ řekl Miroslav Kiesswetter, který přicestoval do jižních Čech na dovolenou a kolona před Českým Krumlovem i v samotném městě ho nemile překvapila.

Zaskočila i Martinu Jílkovou, která jela z nedalekého Mojného dvacet minut. „Tam je navíc všechno do kopce, takže ty popojížďky daly autu opravdu zabrat,“ popsala.

Čtěte také

Do kolony mezi Českými Budějovicemi a Českým Krumlovem se dostala také Věra Novotná. „Nadšená jsem nebyla, protože kolona nás chytla na začátku Přísečné, takže už nebylo kam odbočit. Bylo vidět, že tam jsou svedená osobní auta, kamiony. Odhaduji, že kolona mohla mít kolem tří kilometrů, takže se cesta opravdu natáhla,“ vyprávěla.

Řidiči se musí obrnit trpělivostí ještě několik dnů. Úplná uzavírka je nevyhnutelná. Most u Netřebic je ve špatném stavu a jeho oprava a tedy i objížďky jsou nutné.

„Následovat bude postupné převedení z levé strany na nově opravenou pravou polovinu mostu. Na opravené polovině bude potom položena takzvaná ložná obrusná vrstva, což jsou ty svrchní asfaltové směsi. Zároveň odstraníme takzvané provizorní štětovnice s převážkami, které zabezpečovaly utržený svah,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Rekonstrukce mostu u Netřebic by měla trvat do začátku října. Úplná uzavírka skončí ve čtvrtek 23. července a zopakuje se ještě od 21. do 23. září.

Spustit audio

Související