Řidiči často blokují silnici na šumavský Třístoličník, připravuje se proto dopravní omezení

5. únor 2020 08:31

Silnice k šumavskému Třístoličníku může být v některých dnech uzavřená. Dopravní omezení z bavorské strany, kudy se dá na Třístoličník dojet, připravuje okres Freyung-Grafenau.

Chce tak zamezit neohleduplným řidičům, kteří svá auta nechávají stát kolem silnice na vrchol. Velké problémy nastaly především v období Vánoc a Nového roku, ale pokračovaly i v lednu.

Silnice k parkovišti na Třístoličník je často po obou stranách plná zaparkovaných aut. V Německu se přitom na okraji vozovky stát nesmí, a to ani v případě, že u silnice není umístěná zákazová značka.

Čtěte také

Mezi těmito auty se navíc další řidiči v minulých týdnech pokoušeli projet na oficiální parkoviště a silnici úplně zablokovali. Nebyl tak možný průjezd zásahových vozidel horské ani záchranné služby.

Správa okresu Freyung- Grafenau bude cestu na Třístoličník uzavírat ve chvíli, kdy se naplní kapacita oficiálního parkoviště. Na tom může zastavit až 170 aut.

O víkendech zažívá vrchol Třístoličníku opakovaně velký nápor návštěvníků. Češi, kteří chtějí mít jistotu, že se nahoru podívají, by měli na 1333 metrů vysoký vrchol vystoupat z české strany po červené turistické značce z Nového Údolí na Prachaticku.

Spustit audio

Související