Českokrumlovská radnice upravila režim parkovacích zón. Reagovala tak na podněty obyvatel

8. říjen 2019 15:24

Lepší dostupnost parkování i zvětšení kapacity má přinést upravený režim placeného stání v Českém Krumlově. Na základě podnětů občanů k tomu přistoupila radnice.

V některých zónách se až dosud nemuselo platit za parkování přes noc, a toho často využívali turisté. Pro rezidenty už ale nezbývalo mnoho míst.

Úprava placeného parkování se týká celkem osmi lokalit v různých částech města. Platnost parkovacího automatu na celý den se prodloužila například v Kaplické ulici pod školou, v Linecké ulici u hotelu Gold, v Pivovarské ulici nebo v ulici Plešivecká.

Podobný režim je zavedený i na parkovišti na Špičáku včetně části Třídy Míru a také ve Fialkové ulici. Tam ale neplatí pro držitele parkovacích karet, kteří v těchto lokalitách můžou parkovat kdykoliv bez poplatku.

V ulici T. G. Masaryka před školou se platí pouze od 8 do 18 hodin. Ve zbytku dne jsou pak místa v této zóně určená pouze pro rezidenty, stejně jako v Linecké ulici před hotelem Gold.

Čtěte také

Celodenní placené stání je teď i na parkovišti v ulici Objížďková u čerpací stanice. Obyvatelé tam byli zvyklí zdarma parkovat ve všední dny večer a v neděli odpoledne, když šli do divadla. I tam ale místa často plnili turisté.

Podle místostarosty města Josefa Hermanna teď můžou lidé z Českého Krumlova využít nové parkoviště na autobusovém nádraží, kde s takzvanou bodovou kartou stojí parkování v odpoledním čase pouze dvě koruny na hodinu.

Bodovou kartu lidé koupí v infocentru na náměstí Svornosti. Stojí 300 korun, z toho 200 korun je nabitý kredit. Tato karta platí na parkovištích P1, P2, P3 a P5. V těchto zónách se od 10 do 14.30 hodin platí 40 korun na hodinu, v ostatních hodinách tam stání vyjde jen na zmiňované dvě koruny na hodinu.

Spustit audio

Související