Českobudějovická diecéze získala v Tříkrálové sbírce rekordních 7,5 milionů korun

25. leden 2019 07:44

Českobudějovická diecéze má sečtené výsledky Tříkrálové sbírky. Lidé z jižních Čech a částí Středočeského kraje, Vysočiny a Plzeňska darovali celkem sedm a půl milionu korun.

„Je to víc než loni, konkrétně o 334 334 korun, takhle krásně nám to vyšlo. Podruhé v historii jsme v diecézi přesáhli hranici sedmi milionů korun,“ říká mluvčí českobudějovické diecézní charity Martina Baráková.

Peníze pomohou místním charitám například s nákupem aut pro terénní služby. „Využijeme je v rámci sociálních a zdravotních služeb, pomůžeme také jednotlivcům, kteří potřebují například rehabilitaci nebo zakoupení nějaké kompenzační pomůcky, která jim usnadní život,“ popisuje Martina Baráková.

Pro Tříkrálovou sbírku začala koledovat s dcerou, teď už chodí s vnoučaty

Tříkrálová sbírka v Třeboni

Paní Květa koleduje v Tříkrálové sbírce se svými dětmi a vnoučaty od prvního ročníku. Pro seniory nebo matky s dětmi v tísni na Třeboňsku získali už desetitisíce korun. Domácnosti ve městě a okolí budou obcházet dva týdny.

Výtěžek Tříkrálové sbírky podle ní pomáhá dětem, seniorům i jinak potřebným. Část peněz dá charita například jako příspěvek na péči o děti s mozkovou obrnou.

V českobudějovické diecézi, která se rozkládá na území Jihočeského kraje a zasahuje také na Vysočinu, do středních Čech a na Plzeňsko, se do sbírky zapojilo přes pět tisíc koledníků.

Do Tříkrálové sbírky je možné přispívat nadále v průběhu roku formou dárcovských SMS.

autor: Martin Pokorný
Spustit audio

Související