Celt-folk-rocková kapela Isara a její večer plný dobré skotské a irské muziky

V krátkém čase ještě jednou budeme čerpat z bohatství našeho koncertního archivu – z přihrádky se jménem Houpací kůň U Tří lvů. Tentokrát se zastavíme v roce 2017 u této soutěžní přehlídky talentovaných jednotlivců a kapel převážně z žánru folku, která se stala součástí festivalu Okolo Třeboně.

Tehdy se začátku léta představila a v altánku třeboňského zámeckého parku publikum nejvíce zaujala, a tak se pak v listopadu objevila v pozici vítězné U Tří lvů, velmi kvalitní kapela Isara z Mladé Boleslavi, která se pojmenovala podle keltského jména pro řeku Jizeru, jež jejich domovským městem protéká, a vznikla v roce 2005.

Její repertoár tvoří řada skotských, irských a anglických lidových písní a balad, včetně instrumentálek, kterým se Isara věnuje s pokorou k původním textům i tradičním aranžím, avšak se současným, moderním zvukem.

Isara stále rozdává radost z muziky, byť v maličko jiném složení. Před dvěma roky vydala další album, ale tehdy 10. listopadu roku 2017 v českobudějovickém rozhlasovém studiu hrála v sestavě Kristýna Tejnická, dnes Šelemberková (zpěv), David „Šelíz“ Šelemberk (kytara, irské bouzouki, zpěv a průvodce večerem), jeho bratr Filip Šelemberk (irské píšťaly, irská flétna, kytara, zpěv), Filip Machač (elektrická kytara), Marek Procházka (baskytara) a Jan Pavlíček (bicí).

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související