Budějovičtí volejbalisté změří síly s jedním z nejlepších týmů světa, přijede italská Civitanova

12. prosinec 2019 08:19

Při studiu na trenérskou licenci byl hlavním tématem pro René Dvořáka brazilský nahrávač Bruno Rezende. A teď ve volejbalové Lize mistrů bude vymýšlet taktiku českobudějovického týmu právě na něj.

Jihostroj České Budějovice nastoupí na domácí půdě proti italské Civitanově ve čtvrtek 12. prosince v 18 hodin

Na tréninku českého mistra panovala dobrá nálada. Jihostroj vyhrál první utkání v hale tureckého Istanbulu, a protože se žádný jiný zápas ve skupině A nehrál, je na prvním místě.

Jenomže teď přijede italská Civitanova prošpikovaná světovými volejbalovými esy. „Tam je jedna obrovská hvězda vedle druhé,“ připomíná trenér Jihostroje René Dvořák.

Přesto se najde jeden muž, který své spoluhráče převyšuje – vítěz olympijských her, světového šampionátu i Ligy mistrů, Brazilec Bruno Rezende, jeden z nejlepších nahrávačů na světě. Ze hry Bruna, jak mu komentátoři na celém světě říkají, jsou nadšení laici i odborníci.

Čtěte také

Trenér Českých Budějovic, který býval také výborným nahrávačem, se těší na zápas, a možná ze všeho nejvíc právě na Bruna. „To je naprostá pravda, moje diplomová práce na trenérskou jedničku byla rozborem hry Bruna Rezendeho, takže já ho znám skoro nazpaměť. Se všemi hvězdami kolem sebe vytváří opravdu mašinu,“ říká.

Ta budí respekt, ale ne hrůzu. Alespoň ne pro smečaře Marka Zmrhala. „Proto to hrajeme, abychom ukázali, že jsme dobří, a ukázali, co je v nás,“ komentuje.

Zdravé sebevědomí českého mistra je na místě. Klub vyhrál v Istanbulu, teď by chtěl potrápit Civitanovu. Trenér Dvořák ale uvažuje reálně. „Mezi tureckým mužstvem a Civitanovou je obrovský výkonnostní rozdíl. To je nejlepší mužstvo světa s nejlepšími hráči na svých pozicích, to by se musel stát opravdu zázrak, si myslím,“ dodává.

Zápas začne v Českých Budějovicích ve čtvrtek v 18 hodin a už teď je jisté, že sportovní hala bude zaplněná do posledního místa.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související