Brankář Drobný zůstává v budějovickém Dynamu. Zároveň tu bude připravovat svého nástupce

20. červenec 2020 15:06

Fotbalový brankář Jaroslav Drobný bude nadále hrát za České Budějovice. S klubem se domluvil na prodloužení smlouvy na další sezonu. Čtyřicetiletý hráč působí v týmu od loňského podzimu, kdy se vrátil po 18 letech ze zahraničí.

„Pro nás byla velká priorita, abychom se s Jardou dohodli. Jsem moc rád, že to dobře dopadlo. Všichni v klubu pro to udělali maximum. Měli jsme v týmu dva kluky, kteří byli obrovské osobnosti. Jedním z nich byl Tomáš Sivok a ten skončil. Kdybychom měli přijít o tu druhou osobnost, o Jardu, bylo by to pro nás hodně těžké,“ uvedl trenér David Horejš.

Jaroslav Drobný je odchovancem klubu, v roce 2001 odešel do zahraničí. Přes Řecko, Anglii, Nizozemsko a Německo se loni na jih Čech vrátil. „Jarda má ke klubu obrovský vztah, ale také má rodinu, která žije v Hamburku, a proto pro něj bylo rozhodování těžké. Jsem moc rád, že nám nakonec ještě pomůže. Pořád na něm vidím, že má chuť chytat,“ dodal trenér.

Čtěte také

Letos na jaře patřil Jaroslav Drobný do týmu lidí kolem bývalého kapitána Sivoka, který usiloval o koupi Dynama. Obchod se nakonec neuskutečnil. Jaroslav Drobný zároveň kritizoval některé lidi z klubu kvůli tomu, že nedělají pro úspěch maximum.

Zkušený brankář by měl během následující sezony připravit na místo jedničky Jihočechů svého nástupce. Klub získal na přestup ze Sparty Vojtěcha Vorla.

Naopak kariéru ukončil českobudějovický patriot Zdeněk Křížek, který byl členem prvního týmu Dynama téměř dvacet sezon. „Nemělo smysl, abychom měli čtyřicetiletou jedničku a osmatřicetiletou dvojku, proto Zdenda skončil. Pro českobudějovický fotbal odvedl hodně práce, nyní bude pracovat jako trenér brankářů v akademii klubu,“ vysvětlil Horejš.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související