Ach jé, to bude náramný! Nechme působit kouzlo nestárnoucích písniček z muzikálu My Fair Lady

10. červen 2024

„Ach jé, to bude náramný,“ tato slova se ozývají z první písničky Světel ramp v podání Pavly Břínkové. Jedná se o skladbu z jednoho z nejslavnějších muzikálů historie My Fair Lady, která se v originále jmenuje Wouldn't It Be Loverly a ve slavné broadwayské divadelní verzi ji zpívala Julie Andrews.

Tento rok se naplňuje šedesát let od nesmírně úspěšného filmového zpracování klasického muzikálu My Fair Lady režisérem Georgem Cukorem s Audrey Hepburn a Rexem Harrisonem v hlavních rolích, které se čas od času objevuje i na českých televizních obrazovkách.

I proto se v pořadu spolu s vámi vydáme k nestárnoucím muzikálovým songům, které vzešly z pevné spolupráce skladatele Fredericka Loeweho a libretisty i textaře Alana Jaye Lernera a které nalezly oblibu také v Čechách, jistě i zásluhou Oty Ornesta, jenž brilantně převedl My Fair Lady do českého jazykového prostředí.

Náš zájem navíc podporuje skutečnost, že podle některých pramenů se 10. června před 120 roky narodil jeden z autorské dvojice – Frederick Loewe.

Ve vzpomínce na My Fair Lady vás mohou potěšit hlasy Deana Martina, Vica Damonea, Milana Chladila, Peggy Lee, ovšem také věhlasného operního pěvce Adama Plachetky.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související