Zloději opět kradli spojky na úzkokolejce, za informace o nich je vypsána odměna

11. červen 2008

Jindřichohradecká úzkokolejka se stala v uplynulých dnech celkem 3krát obětí zlodějů železa. První případ byl zjištěn v sobotu 31. května před odjezdem vlaku s dětmi a jejich rodiči do Nové Bystřice, druhý případ se stal minulé úterý na stejné dráze. Ve třetím případě si včera zloději odnesli spojky na trati Jindřichův Hradec - Obrataň.

Jak dodal ředitel Jindřichohradeckých místních drah Jan Šatava, daleko závažnější než samotná hmotná škoda je ovšem neuvěřitelný hyenismus zlodějů: "Úzkokolejkou v tuto roční dobu denně projede okolo 1500 cestujících. Protože napadání železniční tratě považujeme za velmi nebezpečné, tak jsme vypsali odměnu. Provozujeme 80 kilometrů tratí na území dvou okresů, tak není v našich silách každý úsek tratě trvale hlídat. Naši zaměstnanci mají pokyn ke zvýšené pozornosti, ale útok se může stát kdykoliv a kdekoliv. Ti lidé se chovají jako hyeny a je jim jedno, co se pak stane."

Celkem zloději odnesli okolo 1,5 tuny kolejových spojek odmontovaných přímo na trati ze styků kolejnic.

Kvůli nebezpečnosti případu vypsaly Jindřichohradecké místní dráhy odměnu 20 tisíc korun. Vyplatí ji tomu, kdo poskytne policii nebo provozovateli dráhy informace, díky kterým se podaří dopadnout pachatele.

autor: čro čb
Spustit audio