Žena na tahu přináší humorné fejetony i střípky ze sociálních sítí

6. únor 2019

Odpovědi na otázky o smyslu mateřství, vesmíru a tak vůbec slibuje kniha Žena na tahu. Napsala ji blogerka Zuzana Hubeňáková a zaujala i autorku pořadu Dámská jízda Mirku Nezvalovou.

Nová kniha blogerky Zuzany Hubeňákové je (na rozdíl od její autorky) spíše lehká než těžká, a to jak fyzicky, tak naturelem. Zároveň je (stejně jako její autorka) spíše veselá než vážná.

Pokud je vám váhová i povahová kategorie knihy blízká, můžete se začíst do humorných fejetonů, reportáží a pár střípků ze sociálních sítí.

I v této knize se Zuzana Hubeňáková pohybuje na domácím hřišti. A to doslova. Máte tak příležitost sledovat, jak to může vypadat, když se někdo se sebedestruktivním talentem pro sport snaží to v životě vychytat.

Ten, kdo tě miloval. Tak zní název prvního kriminálního románu Marie Poledňákové

Kniha Ten, kdo tě miloval Marie Poledňákové

Co se vám vybaví, když se řekne Marie Poledňáková? Nejspíš komedie Jak vytrhnout velrybě stoličku, Jak dostat tatínka do polepšovny nebo nejlepší veselohra století S tebou mě baví svět. Je ale i autorkou knih.

„Holky, proč se zase hádáte?!“
„Ona mi ségra špatně rozuměla!“
„Jakto?“
„Já jsem jí říkala takovou srandičku a ona mi nerozuměla dobře.“
„Cos jí řekla?“
„Takovou srandičku. Jde kočka na rande a má s sebou postel a pyžamo.“
„A co ti rozuměla?“
„Že má ten obrázek pěkně hnusný.“

Tomu říkám přeslechnutí.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.