Zemřela Dana Zátopková, ještě předloni ji lidé mohli potkat pod hlubockým zámkem

16. březen 2020

V pátek 13. března 2020 opustila tento svět olympijská vítězka Dana Zátopková. A protože to byla vždy velmi vtipná a milá dáma, Sportovní ozvěny na ni vzpomínají zvesela. Určitě by si to tak sama přála.

Dana Zátopková byla československou atletkou, vítězkou olympijských her v roce 1952 v Helsinkách v hodu oštěpem. Ve své kariéře zvítězila i na mistrovství Evropy. Roztomile se starala o svého manžela Emila.

V roce 2018 se ještě účastnila setkání pod hlubockým zámkem, kde se skvěle bavila mezi svými kamarády, jihočeskými olympioniky. „Tady mám kamaráda ještě z olympiády, Jan Jindra je poslední z té veslařské čtyřky, která tam vyhrála,“ vyprávěla.

Dana Zátopková ovládla oštěpařskou olympijskou soutěž, Jan Jindra byl členem legendární veslařské sestavy Jindra – Lusk – Havlis – Koranda. „Jsem ráda, že tady ještě někdo je, kromě mě,“ dodala tehdy Dana Zátopková.

Sportovní ozvěny výsledkově

Skalní fanoušci Motoru České Budějovice, Žíža a Pajky, slaví postup do extraligy

Do sportovního dění bohužel promluvil koronavirus a onemocnění Covid-19. Kvůli pandemii se nekonají žádné soutěže. Radost to paradoxně přineslo hokejovému klubu Motor České Budějovice, který po zrušení play off první ligy coby vítěz základní části postupuje do extraligy.

Slaví tak i dva skalní fanoušci Motoru, Žíža a Pajky. „Sen se nám konečně splnil, jsme tam,“ radují se. Motor České Budějovice postoupil po velmi vydařené, i když zkrácené sezóně, po základní části má na druhý Přerov obdivuhodný náskok 54 bodů.

Nehraje se ani fotbalová Fortuna liga. Obránce Dynama České Budějovice Jiří Kladrubský  zjišťoval podrobnosti o situaci od svého kamaráda Juraje Kucky, který hraje za italskou Parmu. „Jsou v karanténě, teď týden musí být doma, nechodí ani na tréninkové centrum,“ popisuje.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související