Závod Světového poháru v cyklokrosu v Táboře se pojede, ale v poněkud netradičním termínu

26. září 2022 13:37

Zdeněk Štybar na startu závodu v cyklokrosu v Táboře? To není utopie. Petr Balogh, který pro jihočeské město připravuje se svým týmem závod Světového poháru i mistrovství světa na rok 2024, českou cyklistickou hvězdu kontaktoval. Dokonce na kruhovém objezdu v Táboře postavil pyramidu, na které je ze čtyř stran Štybarova tvář.

Za nejdůležitější závod sezóny na české půdě, která právě začíná, považuje Petr Balogh Světový pohár v cyklokrosu v Táboře. „Letos se pojede v jiném termínu, a to 23. října. Pojedeme jako první evropský závod. Očekáváme velmi slušnou konkurenci,“ říká.

Mluví se o tom, že Zdeněk Štybar by se mohl objevit na startu v Táboře třeba i na mistrovství světa, které se tu v roce 2024 pojede. „Já o tom nerad mluvím, protože v roce 2015 měl Zdeněk v Táboře obhajovat titul mistra světa, bohužel měl dvě těžká zranění a nepřijel. Domluvili jsme se, že bude hlavní postavou na známé táborské pyramidě a udělá všechno pro to, aby mistrovství světa v Táboře jel,“ reaguje Petr Balogh.

Říjnový závod Světového poháru podle něj bude generálkou právě před světovým šampionátem. „Je to vyzkoušení našeho organizačního výboru. Ten už je samozřejmě zkušený, ale je toho třeba zajistit spoustu, koordinaci s hasiči, policií, záchrankou, odtahovou službou, pokladnami. Řešíme třeba i to, kde bude přistávat vrtulník, kdyby došlo k nějaké havárii. To všechno jsou zkušenosti, které budeme potom prodávat při organizaci mistrovství světa,“ doplňuje.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související