Zaplněné tribuny sledovaly v Písku třetiligové derby s Čížovou

7. květen 2018

Písek hostil v derby Čížovou a góly dávali jen Filipové. Gabriela Kaňková krásný gólem pomohla Štírkám k postupu. Sportovci vyrazili po stopách Josefa Švejka. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

V Písku se hrálo fotbalové třetiligového derby mezi Pískem a Čížovou. Vedoucí domácího týmu Pavel Mádl si pochvaloval zájem diváků. „Na návštěvu je to docela příjemné, mohlo by takhle chodit víc lidí častěji, ale samozřejmě odráží se to od kvality výkonu, který podáváme. Dneska je to derby, proto je tu lidí víc,“ řekl.

Kromě zaplněných tribun mu udělal radost i výsledek. Písek porazil Čížovou 3:0. Jeden gól dal Filip Blažek, dva Filip Řezáč. „My jsme hlavně chtěli Čížovou porazit, protože ona porazila nás. Jsme rádi, že jsme vyhráli,“ komentoval.

Jakub Held, fotbalista Písku

Za hostující Čížovou zhodnotil derby Lukáš Bálek: „Myslím, že první poločas to mělo náboj, bohužel to zmařil ten první gól Písku. Podle mě jsme měli trochu víc ze hry, měli jsme příležitosti dát první gól, ale to se nám nepovedlo. Druhý gól Písku to pak zmařil ještě víc a už se jenom dohrávalo. Bohužel Písek je na tom fyzicky líp, takže my jsme už neměli takovou sílu napadat a jít dopředu.“

Vedoucí Píseckých dodal, že tým se s jarní částí sezóny zlepšuje. „Na podzim jsme čekali víc bodů a lepší výkony, na jaře se to trochu vylepšilo. Doufám, že jaro ještě vylepšíme, že se kluci zklidní a budeme předvádět fotbal, jaký si představujeme,“ dodal Pavel Mádl.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Fotbalisté Dynama České Budějovice remizovali ve Fortuna národní lize v Opavě 1:1, Táborsko porazilo Vlašim 1:0. 

Florbalové Štírky hrály na turnaji v Třinci. Skončily čtvrté. Gabriela Kaňková dala překrásný gól soupeřkám ze Světlé nad Sázavou. Jihočešky v prvním utkání prohrály 6:11, ale ve druhém zvítězily 6:0. Kaňková pomohla k postupu sedmi góly. 

Stanoviště Švejkovy 50 v Sudoměři

Turisté se vydali na pochod. Na Písecku se putovalo po stopách Josefa Švejka. V Sudoměři u mohyly Jana Žižky Oldřich Krátký napočítal: „Zhruba 400 cyklistů a 150 až 200 pěších. Držíme tady náš tábor, aby lidé přišli, byli spokojení, šťastní a mohli si užít ten pohyb.“

Tabulka:

V Ondrášovka krajském přeboru fotbalistů se do tabulky promítly tyto výsledky: Jindřichův Hradec – Hluboká nad Vltavou 3:1, Dražice – Želeč 1:3, Protivín – Nová Včelnice 0:2, Katovice – Milevsko 0:2, Sezimovo Ústí – Osek 2:0, Olešník – Čimelice 1:2, Rudolfov – Třeboň 1:1 a Táborsko – Dačice 14:1.

Dačice jsou poslední, mají 10 bodů. Před nimi Nová Včelnice (17 bodů), Dražice (22 bodů) a Sezimovo Ústí (24 bodů). V čele zůstává Želeč s 60 body a šestibodovým náskokem na Jindřichův Hradec.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související