Led v Budvar aréně tentokrát nesměl být hladký, hrál se tu curling

30. duben 2018

V Budvar aréně se hrál curling. Michal Frydrych sedmi zásahy posunul Nové Vráto k titulu. Šplíchalovy dva góly přiblížily záchranu devatenáctiletých z Dynama. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Netradiční sport o víkendu ovládl českobudějovickou Budvar arénu. Hrál se tu curling. Místních se však mnoho nezúčastnilo. „Máme tady jeden jihočeský tým a Jihočeši jsme tři. Je to škoda, doufám, že se to změní a že nás tady bude víc. Jde také o to, že jediná přímo curlingová hala je v Praze,“ řekl curler Kamil Feit.

Curling se tedy nehraje všude, kde je hala s ledovou plochou. „Led je úplně jiný než na hokej. Hokejisté ho potřebují hladký, ale my naopak takový krupičkovatý. Když budeme mít hladký led, tak kámen nepojede, on má úplně hladkou podlahu a jezdí po těch hrbolkách,“ vysvětlil Kamil Feit.

Jak se tedy on sám ke curlingu dostal? „Měli jsme jednou curlingovou promo akci, tam se mi to začalo líbit, tak jsem oslovil pár kluků a obnovili jsme Curling klub Kamenný Újezd. Máme samozřejmě nejvyšší ambice, chceme být první v republice,“ vypráví s úsměvem.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Táborsko ve Fotbalové národní lize neuspělo. Prohrálo v Třinci 1:5. Dynamo v domácím duelu se Znojmem naopak vyhrálo 3:2.

A ještě veledůležitý zápas o záchranu ve fotbalové lize devatenáctek: Dynamo - Teplice 2:1. Oba góly vítězů vstřelil Martin Šplíchal. Ten druhý špičkou kopačky, nad výrazem „šumavské bodlo“ se sám pousmál. „Ničím jiným to nešlo trefit, měl jsem štěstí, no,“ komentoval. 

Defenzivní pilíř hokejbalového týmu v Novém Vrátě Petr Říha na domácí střídačce

Finále druhé ligy Asociace hokejbalových klubů nabídlo nevídanou přestřelku. Po první třetině vedl tým Nové Vráto nad Fireportem 4:0. Defenzivní pilíř týmu Petr Říha hodnotil: „První třetina z říše snů, takhle jsme v to ani nedoufali. My musíme prostě hrát zezadu ze zabezpečené obrany, musíme bojovat a doufat, že to urveme.“

Nové Vráto vyhrálo 9:5, oslavilo titul, v sezoně ani jednou neprohrálo a Michal Frydrych dal ve finále sedm gólů.

Tabulka:

Další kolo Ondráškovka krajského přeboru fotbalistů přineslo tyto výsledky: Osek – Třeboň 1:5, Rudolfov – Jindřichův Hradec 0:0, Čimelice – Dražice 1:1, Dačice – Katovice 4:1, Nová Včelnice – Táborsko 3:4, Želeč – Protivín 3:0, Hluboká – Olešník 2:2 a Milevsko – Sezimovo Ústí 2:1.

První v tabulce je Želeč s 57 body, Jindřichův Hradec už má na druhé pozici šestibodový odstup. V závěru tabulky jsou patnáctá Nová Včelnice se 14 body a beznadějně poslední Dačice. Přestože v tomto kole vyhrály, mají deset bodů a skóre 31:100.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související