Zámek v Třeboni má rekordní návštěvnost, zůstane proto otevřený i v zimě

1. listopad 2019 14:40

Třeboňský zámek rozšiřuje návštěvní dobu pro zimní období. Zatímco až dosud se turisté mohli mimo hlavní sezónu podívat do zámku jen v úterý a ve čtvrtek navštívit Schwarzenberskou hrobku, teď můžou k návštěvě využít i další dny včetně víkendů.

Správa zámku tak podle kastelána Víta Pávka vychází vstříc rostoucímu zájmu. „Teď do Třeboně jezdí hodně lidí i díky různým nabídkám hotelů a lázní. Chceme umožnit prohlídku i těm, kteří do Třeboně zabloudí mimo hlavní letní cyklistickou sezonu a chtějí využít období podzimních výlovů a podzimní krajiny,“ vysvětluje.

O prvním listopadovém víkendu se navíc koná výstava nazvaná Zámecké poklady v kapli Schwarzenberské hrobky. „Vystavíme například kalichy ze zámecké kaple a hrobky Schwarzenbergů, ale i liturgické oděvy, ornáty a velmi vzácné schwarzenberské dary z drahých kovů, různé ratolesti a podobně,“ zve kastelán.

Na zámek v Třeboni letos zavítal rekordní počet návštěvníků. Společně se Schwarzenberskou hrobkou si ho už prohlédlo téměř 50 tisíc lidí, což je o 10 tisíc víc než loni.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související