Zájem o ubytování v šumavských kempech je velký, mnozí hosté se na stejné místo každoročně vracejí

3. červenec 2024 14:04

Slibně se rozjíždí hlavní sezona v šumavských kempech. Provozovatelé podél horního toku řeky Otavy si pochvalují dostatek rezervací na chatky, ale i počet lidí v obytných autech a stanech. K návštěvnosti přispívá dobré počasí.

Do autokempu v Novém Městečku na motorce přijeli Sopkovi ze Štěnovic na Plzeňsku. „Už asi pátým rokem jezdíme s motorkáři užít si víkend, nebo alespoň jeden den. Těšíme se na kamarády a na pivko,“ říkají.

Podle recepční Zdeňky Koželuhové Pojarové je v kempu k dispozici celkem 69 postelí. „Až na tři bungalovy na konci července máme všechno plně obsazené až do konce srpna,“ dodává.

Čtěte také

Spokojená se začátkem sezony je také provozovatelka autokempu Annín Jitka Burešová. „Vesměs se vrací stálí hosté do chatek, se stany i karavany. V červnu jsme ještě měli školní výlety. Museli jsme zvýšit ceny, protože všechno šlo nahoru, ale minimálně,“ komentuje.

Stálou klientelu má i autokemp Radešov. „Jezdí stále stejní lidé, takže pokud neproprší léto, tak by to mělo být jako v předchozích letech. Chatky máme už tak z devadesáti procent obsazené, ceny jsme letos neměnili,“ popisuje provozovatel Lukáš Voldřich.

Do Radešova pravidelně jezdí například Roman Robeš s manželkou. „Už čtyřicet let jezdíme na Šumavu. V kempu budeme do poloviny srpna, těšíme se na přírodu, kamarády, ohýnek, pivko,“ usmívají se.

Spustit audio

Související