Za svou radost si odpovídám sama, říká exministryně spravedlnosti Daniela Kovářová

16. březen 2022

„Moc nespím, nemám ještě vnoučata, moje děti už jsou velké, na zahradě pobíhají dva psi, takže se o ni nemusím starat, a nemám ráda domácí práce, uklízení a pečení,“ vysvětluje Daniela Kovářová, jak získává čas na psaní.

Advokátka, prezidentka Unie rodinných advokátů, spisovatelka, blogerka a také bývalá ministryně spravedlnosti má na kontě téměř dvě desítky beletristických knih, ale i řadu odborných publikací. 

Svou poslední knihu Vztahy, vztahy a zase vztahy přijela představit do Jihočeské vědecké knihovny v Českých Budějovicích.

S úsměvem přiznává, že rady z knihy vlastně vyzkoušela i sama na sobě. „Je sice dobré mít společného koníčka, ale já jsem například svého budoucího muže přesvědčila, že mě baví lyžování, i když jsem ve skutečnosti kavárenský povaleč,“ směje se.

Dodává, že bychom neměli svým partnerům vnucovat to, co dělá radost nám. „Pro mě je opojné uvědomit si, že za svou radost si odpovídám sama,“ komentuje.

V rozhovoru s Danielou Kovářovou v magazínu Dámská jízda uslyšíte například i to, jak sama nepříliš úspěšně bojuje s váhou, jak si oblíbila pivo nebo proč napsala knihu Matkovražedkyně. Dále pořad nabízí zajímavé tipy v seriálu Pomáhejme si a rady, jak prospět svému tělu.

autor: Mirka Nezvalová | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související