Z knoflíků, krajek i různých druhů látek vytváří Růžena Bílková ze Čkyně obrazy

26. květen 2021 13:52

Potěšit, ale třeba i inspirovat ostatní mají obrazy Růženy Bílkové ze Čkyně. Vyrobené jsou totiž z odstřižků látek, krajek nebo různých knoflíků. Prohlédnout si je můžou návštěvníci prachatického SeniorPointu.

Každý, kdo si přijde prohlédnout látkové obrazy, musí zaplatit vstupné v podobě knoflíků. O výstavu je mezi seniory velký zájem. „Od doby, co jsme otevřeli, přišla možná už stovka lidí. Je tu 49 nádherných obrazů z látek, krajek, knoflíků, nití, bavlnek, korálků,“ popisuje Hana Rabenhauptová, koordinátorka podpory a péče městského úřadu v Prachaticích.

Obrazy mají potěšit, ale také inspirovat. „Naším cílem bylo nejen to, aby lidé přišli a řekli, že to je hezké, ale chtěli jsme také dát motivaci k tomu to zkusit. Ono to ale není jednoduché, ty obrazy jsou dělané tak, že tam není asi jeden steh na mašině, všechno je ručně,“ vysvětluje Hana Rabenhauptová.

Část vybraných knoflíků dostala autorka obrazů, ze zbytku budou tvořit místní senioři. „Budou to asi nějaké koláže. V nejbližší době, až se nás bude moct sejít víc, se setkáme a něco vymyslíme,“ dodává koordinátorka.

Výstava látkových obrazů Růženy Bílkové je v SeniorPointu v Prachaticích přístupná do konce května.

Spustit audio

Související