Výbuch zničil v Budějovicích celý dům, hasiči našli tři mrtvé

24. prosinec 2015

Exploze a následný požár vypukl kolem poledne na Štědrý den v garáži rodinného domu na Lidické třídě v Českých Budějovicích. Oheň zničil celý dům, včetně samotné garáže se dvěma auty.

Podle prvních informací při požáru zemřel jeden člověk, ale hasiči při závěrečném průzkumu objevili další dvě mrtvé osoby.

Oheň vznikl v garáži a postupně se rozšířil i na dům. Hasiči odpoledne dohašují krov a střešní konstrukci. Lidická třída ve čtvrti Rožnov je neprůjezdná.

I když plameny pohltily pouze jednu budovu, evakuovány byly i sousední domy. „Odklonili jsme dopravu z Lidické ulice, celý prostor zajistili a ve spolupráci s hasiči informovali občany v okolních domech. Ti opustili své domovy a je otázkou, kdy se budou moci vrátit,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Příčina požáru zatím není známá. Řidiči musí počítat s delší uzavírkou. "Hrozí nebezpečí zřícení domu. Na pokyn Hasičského záchranného sboru bude provedena demolice domu, kdy budou uzavřeny oba jízdní pruhy Lidické ulice. Uzavření komunikace bude trvat přibližně dva dny," doplňuje policie ve svém dopravním zpravodajství.

Spustit audio