Volejbalisté Jihostroje jsou krok od desátého extraligového titulu

29. duben 2019

Českobudějovický Jihostroj bojuje ve finále extraligy. Vedení klubu, hráči i fanoušci sní o desátém titulu v historii ambiciózního volejbalového klubu. O víkendu se třetí zápas série mezi Jihostrojem a Duklou Liberec hrál v Českých Budějovicích.

Jihostroj České Budějovice ve třetím finále přehrál Liberec 3:0. České Budějovice vedou v extralize volejbalistů ve finále 2:1 na zápasy. Fanoušci v hale si mysleli, že klíčovým okamžikem zápasu bylo střídání Šotoly, který nahradil Křesťana.

Kormidelník Dukly Michal Nekola byl jiného názoru: „Neřekl bych, že právě toto byl klíčový moment. Budějovice byly lepší ve všech činnostech a my jsme se nedokázali z tlaku vymanit. Až ve třetím setu za stavu 9:6 jsme měli příležitost. Získali jsme chycený a lehce zpracovaný míč na 10:6, nevyužili jsme to a domácí nás dohnali lepším servisem. Budějovice zaslouženě vyhrály.“

Do utkání vletěl talentovaný Marek Šotola, nasbíral třináct bodů. Úspěšně smečoval, blokoval i podával. „Na servis jsem se speciálně nepřipravoval. Snažil jsem si to jen dobře hodit. A když si to dobře hodím, tak to občas i dobře trefím,“ hodnotil svůj výkon po zápase s úsměvem Marek Šotola.

Výkon mladého českobudějovického univerzála pochválil také trenér Liberce: „Víme, že je v něm velký potenciál a budoucnost českého volejbalu.“

České Budějovice jedou do Liberce za stavu 2:1 s jasným cílem dotáhnout sérii do úspěšného konce a získat už jubilejní desátý extraligový titul. Ke čtvrtému zápasu finálové série nastoupí Jihostroj ve středu 1. května.

Co dále najdete ve Sportovních ozvěnách?

Generální manažer hokejového Motoru České Budějovice Stanislav Bednařík hodnotil sezonu. Klubu nesplnil cíl, z baráže do extraligy nepostoupil.

Fortuna národní liga. Dynamo České Budějovice – Sokolov 1:0. V roli novomanžela hrál poprvé Pavel Novák. V pátek se totiž oženil s přítelkyní Eliškou. Táborské prohrálo důležitý duel v Prostějově 1:2.

Lhenický útočník Roman Ilev dvakrát skóroval proti Bavorovicícm

Na krajský fotbalový trávník si tentokrát odskočíme do Bavorovic. V prvním poločase v Bavorovicích se blýskl krásným gólem lhenický Roman Iliev. Bavorovice prohrály se Lhenicemi nakonec 0:5 a Iliev celkově skóroval dvakrát.

Výsledky a na tabulku Ondrášovka krajského přeboru. Olešník – Rudlofov 5:0, Osek – Roudné 4:2, Protivín – Katovice 0:2, Želeč – Lom 2:4, Dražice - Český Krumlov 2:2, Třeboň – Jankov 2:3, Milevsko – Čimelice 1:1 a Hluboká – Blatná 1:4.

Tabulce jasně vévodí Olešník, Lafatův tým nasbíral už 58 bodů. O druhé místo bojují Lom 41 bod a Katovice 39 bodů. Po 22 zápasech je poslední Roudné, které má jen 18 bodů.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související