Vnitřní i venkovní bazény můžou otevřít. Ne všechna zařízení toho ale využijí

31. květen 2021 09:55

Léto nastupuje letos opatrně, ale v úterý 1. června oficiálně začíná koupací sezóna. O den dřív se díky rozvolnění vládních opatření mohou otevřít také koupaliště.

„Chystám se to tu vyčistit, zkulturnit, aby se tu všem líbilo,“ říká Pavel Huleš, který pracuje na prachatickém koupališti Hulák jako plavčík, ale aktuálně tu čistí chodníky.

A to není jediná práce, kterou je třeba udělat před otevřením. „Připravovali jsme ochozy bazénu, čistili jsme dlažby, chodníky, upravujeme trávníky a keře, hřiště pro děti, zkrátka všechno,“ připomíná Pavel Huleš.

Hned v první možný termín, tedy 31. května, se ale prachatické koupaliště neotevře. „Nemáme všechno připravené na otevření, ani počasí tomu nenasvědčuje. Máme napuštěno, voda se začíná filtrovat, takže plánujeme všechno dokončit a myslíme si, že ideální čas na otevření bude 14. června,“ uvádí ředitel organizace Sportovní zařízení Prachatice Karel Dvořák.

Čtěte také

Právě špatné počasí od otevření odrazuje i další koupaliště, například v obci Olešník na Českobudějovicku, v Jindřichově Hradci nebo v Sezimově Ústí.

Oproti tomu hned v pondělí otevírá venkovní areál v Českých Budějovicích. „Letní plovárnu určitě otevřeme, bude přístupná od půl desáté do osmi večer,“ potvrzuje ředitel sportovních zařízení města Tomáš Novák.

Na návštěvníky navíc čeká nový bazén. „V letním areálu je nový dětský bazén, nechali jsme ho osadit novými atrakcemi. Tenhle zážitek přišel městskou pokladnu na necelých šest milionů korun. Věřím, že se návštěvníkům bude líbit,“ dodal Tomáš Novák.

O den později, tedy 1. června, se návštěvníkům otevře i Plovárna u sv. Václava v Písku. Návštěvníci koupališť se budou prokazovat negativním testem, očkováním nebo potvrzením o prodělání onemocnění covid-19.

Spustit audio

Související