Za tisíc návštěv plovárny na Hluboké dostala dárek – vlastní lavičku

29. srpen 2016 13:21

Na vltavské břehy pod hlubockým zámkem chodí paní Helena už od dětství. A od té doby, co je zde plovárna, tráví u vody v létě každou volnou chvíli. Za svou věrnost letos dostala jedno velké privilegium. Od začátku léta má v areálu svou vlastní lavičku.

„Správce Roman ke mně takhle přišel a začal říkat něco o tisíci. To bylo asi pondělí a najednou ve středu se srotila skupinka a nesli lavičku,“ vzpomíná Helena Žípková.

S nápadem přišel správce Roman Rákosník. „Helča tady má už tisíc návštěv, tak jsme jí chtěli udělat nějakou radost. A hlavně když se někde zdržela, tak si neměla kam sednout. Tak jsem určil jednu lavičku a ve strojovně ji natřel,“ říká.

Na lavičce je nápis Reservé pro nejvěrnější návštěvnici Helču. Původním povoláním učitelka na základní škole, která teď v důchodu pomáhá místním ochotníkům a účastní se tréninků nordic walking, měla z dárku velkou radost. „Úžasný nápad, zvlášť v tomhle čase, kdy je člověk pořád ve stresu. To se vůbec nedá slovy vypovědět,“ komentuje.

Lavička stojí až na konci areálu, blízko jezu. „Je tu krásný výhled. Já mám k plovárně velký vztah, je to místo, kam jsem pravidelně chodila, můj strýc dělal jezného,“ vzpomíná. Navíc jako seniorka má paní Helena už pár let vstup na plovárnu zadarmo.

Plovárna Hluboká nad Vltavou
autor: Martin Pokorný
Spustit audio