Vít Pavlík, který se věnuje malbě a také projektové fotografii, vystavuje svá díla v rozhlase

1. listopad 2019

Art Work. Tak zní název výstavy jihočeského umělce Víta Pavlíka, která je k vidění v budově Českého rozhlasu České Budějovice. Začala vernisáží, která byla spojená s křtem nového fotokalendáře a koncertem originálního saxofonového souboru Sax Work Kateřiny Pavlíkové a jejích žáků.

Vít Pavlík je ředitelem Základní umělecké školy ve Volarech a předsedou Asociace jihočeských výtvarníků. Na umělecké scéně působí od roku 1999. Jeho díla byla k vidění na výstavách nejen v České republice, ale i Německu, Rakousku, Francii nebo USA.

Inspiraci pro svou tvorbu hledá v krajině Šumavy. Skutečnost nezobrazuje věcně, ale v abstrahovaných tvarech. Kromě kreseb a malby se věnuje také projektové fotografii.

Výstavu Art Work můžete navštívit v galerii Českého rozhlasu České Budějovice ve všedních dnech od 9 do 17 hodin. Expozice tu zůstane až do konce roku.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.