Ve šlágru osmého kola hokejové Chance ligy budějovický Motor přivítá Rytíře z Kladna

26. září 2018 06:22

Dva velcí rivalové v boji o hokejovou extraligu se ve středu 26. září utkají na českobudějovickém zimním stadionu. Domácí Motor sehraje zápas s kladenskými Rytíři. Jihočeši mají co oplácet, právě Kladno je totiž na jaře zastavilo před branami extraligové baráže.

Zda do utkání zasáhne v dresu Rytířů i Jaromír Jágr, není známo. Vedení týmu to tajilo i před předchozími duely. Jaromír Jágr se v přípravě na nový prvoligový ročník zranil a od té doby spoluhráče povzbuzuje pouze ze střídačky.

Souboj ale bude v každém případě speciální. Kladno vyřadilo českobudějovický Motor v minulém ročníku už v semifinále a za středočeský tým navíc momentálně nastupuje útočník Petr Vampola, mistr světa z roku 2010 a trojnásobný vítěz extraligy, který ještě na jaře hrál v Motoru. Po hořkém vyřazení ohlásil konec kariéry, ale Jaromír Jágr ho přemluvil, aby pomohl vrátit kladenský tým zpět do extraligy.

Zápasy Motoru do nejmenších detailů analyzuje videokouč, pomáhá mu moderní aplikace

Videotrenér Motoru České Budějovice František Bombic

Hokejový Motor nastupuje proti soupeřům i s videokoučem. Na jihu Čech se hrála dvě fotbalová derby. Krajský přebor má za sebou sedm kol. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Podle mluvčího Motoru České Budějovice Tomáše Kučery se dá očekávat, že Budvar aréna bude ve středu večer vyprodaná. Fanoušci, kteří si lístky nestihli zamluvit včas, přesto ještě malou šanci mají.

„Lístky se ještě sehnat dají, ale už to nejsou samozřejmě žádné nádherné lokace. Ve 13 hodin otevřeme pokladnu, kam se vrací případné zrušené rezervace, takže ještě budou poslední desítky kusů k dispozici,“ uvedl.

V sestavě domácích v posledních dvou utkáních chyběl zkušený útočník Jiří Šimánek, který se léčil po drobném zranění. Podle mluvčího týmu Tomáše Kučery je už ale v pořádku a do boje s Kladnem by měl zasáhnout.

Mimo hru stále zůstává slovinec Rok Pajič. Do sestavy se naopak už v pondělním zápase na ledě Kadaně vrátil brankář Petr Kváča, který na začátku sezóny chyběl, protože absolvoval přípravný kemp týmu Colorado Avalanche z kanadsko-americké NHL.

Spustit audio

Související