V Písku zmizí popelnice z centra města

16. říjen 2009

Novelizace městské vyhlášky o odpadech vnáší do umisťování sběrných nádob v Písku nový řád. V historickém jádru se od Nového roku nebudou moci objevovat popelnice a kontejnery na ulicích.

Obyvatelé a podnikatelé v památkové zóně tak budou povinni schovat nádoby do vnitřních částí domu. Pokud se jim tam nevejdou, mohou získat od radnice speciálně oznámkované pytle. Mimo centrum lidé mohou popelnice na veřejné prostranství umístit, ale pouze za podmínky, že si jej od města pronajmou.

"Obyvatelé mimo historické jádro města mohou nádoby na komunální odpad umisťovat třemi možnými způsoby. Jedním z nich je na svém pozemku, druhým je ve vnitřních částech domu a pokud ani jeden z nich využít nemohou, tak si mohou požádat o nájem části městského pozemku, kde by popelnice mohla být umístěna," vysvětlila místostarostka Písku Hana Rambousová.

Nájem jednoho metru čtverečního městského pozemku, který odpovídá umístění jedné popelnice, bude stát 20 korun na rok. Poplatek za zpracování nájemní smlouvy vyjde obyvatele Písku na 340 korun.

Spustit audio