V Kyjevě vystudovala design účesů, nyní stříhá a češe v Českých Budějovicích

16. březen 2016

Pořad Dámská jízda odměňuje svou figurantku Janu, která dokázala během čtyř měsíců úspěšně nastartovat zdravý životní styl. Po úpravě nehtů na Janu čekalo setkání s kadeřnicí Žeňou Mirošničenkovou, která působí v Centru krásy v Českých Budějovicích.

Kadeřnice Janiny vlasy pochválila. „Jsou velice kvalitní, husté. Mají odstín s nádechem mahagonu, takže jsem zvolila skoro ten samý, ale přidám trochu větší hloubku. Zdůrazním červenou a přitom to bude na přírodní bázi, aby paní Jana moc nesvítila,“ komentovala. Samotným střihem pak chtěla ukázat kvalitu vlasů.

Paní Jana poté, co vstala z kadeřnického křesla

Paní Jana byla s výsledkem spokojená. „Jsem nadšená. Líbí se mi barva, už dřív jsem si takovou představovala, ale zatím jsem ji u žádného kadeřníka nedostala. Trochu jsem se bála kratšího střihu, ale nakonec je to krásné a přirozené,“ řekla.

Žeňa Mirošničenková přišla na jih Čech z Ukrajiny. Pochází z Kyjeva, kde absolvovala obor kadeřnické umění a dekorativní kosmetika. „Po třech letech jsem šla do praxe, ale ještě jsem dálkově vystudovala design účesů na umělecké škole, protože tento obor se mi velice zalíbil,“ dodává.

Její péče tak trvá trochu déle než u ostatních kadeřníků. „Vždycky na začátku zákaznici upozorním, že to zabere delší dobu, ale potřebuji s ní všechno probrat. Chci také vědět, jak se obléká, jaké má ráda barvy a podobně. Vlasy musí být v harmonii se vším ostatním,“ zdůrazňuje.

Ženy podle ní v současné době chtějí hlavně jednodušší střihy, které nevyžadují moc úprav. Často se také stává, že přijdou s určitou představou nebo dokonce fotografií. To však nemusí být vždy ideální. „Naštěstí si většina nechá poradit, takže pak mohu říct, jestli se ten účes pro ni hodí, jestli na něj má vhodné vlasy a podobně. Nejvíc mě potěší, když pak zákaznice řeknou, že moje rada byla dobrá,“ dodává.

Zároveň připomíná, že chodit pravidelně ke kadeřnici se vyplatí. „Myslím, že je vždycky lepší dát na profesionála. Sice si můžete koupit barvu v obchodě, ale my jsme proškoleni, poradíme, co se hodí k vašemu typu vlasů a nakonec nebudete zklamaní. Špatnou péčí si můžete kvalitu vlasů velice zhoršit, nakonec stejně budete muset za kadeřníkem a záchrana bude mnohem delší a dražší, než kdybyste přišli rovnou,“ uzavírá.

Všechny články k pořadu Dámská jízda najdete ZDE.

Spustit audio