V Českých Budějovicích vznikl nový vědeckotechnický park

5. listopad 2014

V jihočeské metropoli se spojí podnikání a výzkum. V blízkosti kampusu Jihočeské univerzity totiž vyrostl nový vědeckotechnický park, který nabídne zázemí až deseti inovativním firmám.

Podpora regionálních firem při vývoji nových produktů a jejich zavádění na trh, to je hlavní cíl Jihočeského vědeckotechnického parku v Českých Budějovicích. Zázemí v něm můžou hledat nové i zavedené firmy, které se nebojí inovací. „Na téměř třinácti stech metrech čtverečních jsou připraveni na firmy s nejrůznějšími obory podnikání,“ říká ředitel vědeckého parku František Mlčák.

Inovativní firmy mohou ve vědeckotechnickém parku strávit tři roky a už teď je mezi firmami velký zájem. Už při otevření byla obsazena celá třetina prostor.

Kromě moderních prostor pro podnikání, které Jihočeský kraj stály 130 milionů korun, najdou inovativní firmy v českobudějovickém vědeckotechnickém parku také další služby, jako je poradenství při zpracování podnikatelských plánů, využívání dotací nebo navázání spolupráce s vědci. V parku by se měla otevřít také patentová kancelář.

autor: hoch
Spustit audio