Třeboň řeší wellnes areál v parku. Lidé proti stavbě podepisují petici

21. květen 2019 12:24

Třeboň začne připravovat změnu územního plánu, která umožní stavbu druhé etapy venkovního wellness centra v parku u Lázní Aurora. Souhlasilo s tím 14 z 25 zastupitelů.

Proč město tento postup zvolilo, vysvětlil starosta Jan Váňa z ODS. „Změna územního plánu trvá rok, někdy i déle a my se potřebujeme od něčeho odpíchnout. Kdybychom postupovali opačným způsobem, tak bychom možná dospěli do fáze, že bychom změnu a realizaci wellness centra neuskutečnili," dodal.

Dům animace v Třeboni nebude, zastupitelé odmítli dotaci. Může to ohrozit i Anifilm

Dílny animace na festivalu Anifilm v Třeboni

Zastupitelé Třeboně odmítli dotaci na Dům animace. Město mohlo na projekt získat 66 milionů korun od ministerstva pro místní rozvoj, dalších více než 20 milionů korun by muselo investovat samo.

Opozice ale tvrdí, že je to v rozporu s lázeňským statusem a chce stavbě zabránit. Jaká kroky má v plánu, řekl zastupitel za Stranu Zelených Jiří Vopátek.

„Zvážíme, zda se obrátíme na inspektorát lázeňství a zřídel, aby orgány státní správy, které budou potom zasahovat, věděly, že to není nic, co by všichni Třeboňáci a zastupitelé chtěli,“ prohlásil. 

Proti stavbě venkovního wellness areálu vznikla petice. Doteď ji podepsalo skoro 600 lidí.

Spustit audio

Související